My blog

NicetoBeOut

Outdoor

Tuinieren

Uitstapjes

De mooiste stranden van Nederland

Zowel in de winter als in de herfst kun je op de stranden van Nederland heerlijk uitwaaien en eruit gaan om een mooie wandelingen te maken. Zomers, en tegenwoordig wanner je een beetje geluk hebt ook al in de lente, zijn onze zandstranden juist de ideale plek om te zonnen en een drankje te doen bij een van de vele strandtenten. Maar wat zijn eigenlijk de mooiste stranden van Nederland? Een van onze favoriete stranden in Nederland is dat bij Bloemendaal, bij Parnassia, en ook naar Zandvoort of Scheveningen gaan we regelmatig omdat je daar zo gemakkelijk met het openbaar vervoer komt. Kijken we naar vroeger? Dan gingen we juist vaak met het gezin naar Bakkum of Burgh-Haamstede. Stranden genoeg dus, maar hoog tijd om een lijstje van de aller-aller-mooiste stranden van Nederland te maken! Met een kustlijn van bijna 250 kilometer lang was het soms moeilijk kiezen, maar we hebben 19 stranden voor je op een rij kunnen zetten:

Bergen aan zee

bergen aan zee


Bergen aan zee is een breed en uitgerekt strand en is een prima uitvalbasis voor een dagje strand in Nederland. Gastvrijheid is daar belangrijk en dat zie je terug in de vele gezellige strandtenten waar je kunt neerstrijken voor een hapje of een drankje. Nadat je het strand bezocht hebt kun je een bezoekje brengen aan het Zee Aquarium. Dit is supergaaf wanneer je er een dagje op uit bent met de kinderen! Durf jij onder het skelet van onze potvis door te lopen? En vervolgens over een brug met daaronder een vijver vol piranha’s? Duik mee in de wonderlijke onderwaterwereld van het Zee Aquarium in Bergen aan Zee.

Parnassia Bloemendaal

bloemendaal
Op Camping de Lakens. Maar ook strandtent Parnassia is een reden om hier naartoe te gaan en het strand daarvoor is ook een stuk minder druk dan bij het Strand van Bloemendaal. Wat daarnaast leuk is aan Parnassia, is wandelen heel ideaal is naar de strandtenten bij het Strand van Bloemendaal. Daar vind je leuke feestjes speciaal geschikt voor het strand maar ook genoeg andere gave beachclubs. Of ga je liever de natuur in? In het duingebied bevindt zich het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en hier kun je vaak Schotse Hooglanders zien! Het is dus zeker waard om daar een wandeling te maken als je dat leuk vindt om te zien of stap op de fiets en maak er een wat langere tocht van.

IJmuiden

IJmuiden strand

IJmuiden staat wellicht wat minder goed bekend als badplaats, maar juist om deze reden is het een echte aanrader. Parkeergelegenheid is goed op orde en je hebt op het brede strand alle ruimte en rust voor een heerlijke zomerse stranddag. Na het parkeren plof je zo heerlijk op het warme zand neer met je handdoek en parasol. Op dit stuk strand kom je ook een paar strandtenten tegen, namelijk Zilt aan Zee, ZanDiego Beach, Paviljoen Noordzee en Zeezicht IJmuiden. De strandtenten staan lekker ruim van elkaar af en hebben zelf ook alle ruimte om hun gasten in een prettige en veilige omgeving te ontvangen.

Terschelling

strand Terschelling

Eén van de beste stranden van Nederland is terug te vinden op de Waddeneilanden; het strand van Terschelling is onder meer zo leuk omdat het zicht tot wel 30 km uitstrekt. Dus er is ‘s zomers altijd wel een goede spot en wanneer de temeratuur te laag is is om te zonnebaden, kun je hier eindeloos wandelen. Waar je ook bent op het eiland, je bent altijd wel in de buurt van strand. Neem je hondje mee voor een flinke wandeling of ga (Covid proof) paardrijden op het strand.

Zandvoort

zandvoort
Wil je naar een van de leukste stranden van Nederland, dan is Zandvoort de ideale plek! Je kunt vanaf de trein er zo naartoe. Hier vind je  de tofste strandpaviljoenen. Een van de mooiste is sowieso Hippy Fish, waar je je gevoelsmatig bijna in Bali of Ibiza waant. Maar ook Bernie’s Beachclub, waar zelfs zelfs twee zwembaden zijn. Het is ontzettend gaaf on de ideale spot om te chillen. Zandvoort kan zomers wel druk worden, dus hou daar wel rekening mee, maar het is wel een van de meest gezellige stranden van Nederland.

Je hebt ook de mogelijkheid om een nachtje in Zandvoort te slapen? Dan moet je echt boeken bij Suite-Suite Zandvoort, dat is zo mooi ingericht!
Leuk strandpaviljoen: Hippy Fish, Bernie’s Beachclub en Tijn Akersloot

Zeeland

strand zeeland

Als je voor rust wilt gaan, dan vind je in Zeeland de beste stranden! In Zeeland  tref je wel veel verschillende strandtenten bij elkaar in de buurt, maar op Schouwen-Duiveland en Zeeuws-Vlaanderen vind je kilometers strand waar je kan vertoeven in alle rust en ruimte. Ben je op zoek naar rust, maar wil je ook de keuze hebben om tussendoor even bij een gemoedelijke strandtent neer te ploffen? Dan zijn een aantal plekken daar heel geschikt voor!